Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljning och Serviceprogrammet (fd Handels- och administrationsprogrammet) är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med försäljning, företagande eller marknadsföring. Oavsett om du går din egen väg inom entreprenörskapets värld, eller vidare till en anställning så kommer utbildningen ge dig goda kunskaper – och bra kontaktytor inom branschen.

Foto: Olof Holdar

Fokusområden

  • Försäljning
  • Ledarskap
  • Marknadsföring
  • Entreprenörskap

Våra inriktningar och profiler

Företagande och försäljning
Inom profilen Företagande och försäljning får du möjlighet att fördjupa dig i att driva eget företag och utveckla dina kunskaper inom försäljning. I årskurs 3 kommer du att starta upp ett eget företag där du får möjlighet att testa dina ideer och kunskaper i verkligheten dig miljöer - identifiera potentiella kunder och bygga upp ett varumärke. Du gör din APL inom handeln, där du får träna på att möta kunder och utveckla dina förmågor inom försäljning och företagande.

Butikskommunikation och försäljning
Inom profilen butikskommunikation och försäljning får du möjlighet att fördjupa dig inom utställningsdesign och hur man skapar bra visuella miljöer för butiker och mässor. I årskurs 3 kommer du att starta upp ett eget företag där du får möjlighet att testa dina ideer och kunskaper i verkligheten dig miljöer - skapa en monter på UF-mässan och bygga upp ett varumärke. Du gör din APL inom handeln, där du får träna på att skapa visuella miljöer i butiker och på mässor.

Efter gymnasiet
Det finns många möjligheter efter examen från Försäljning- och serviceprogrammet. Om du inte går ut direkt i jobb som säljare, visual merchandiser eller inköpare så är du väl förberedd för vidare studier till mäklare, resesäljare eller ett serviceyrke som flygvärdinna.

KONTAKT

Marie Merenius Touray
Bitr rektor 
070-606 76 48
marie.merenius@haninge.se

Theresé Laveryd
Studie- och yrkesvägledare 
08-606 73 53
072-248 71 92
therese.laveryd@haninge.se

Carina Sundin
Gymnasieadministratör
carina.sundin@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 14 augusti 2023