Estetiska programmet

På estetiska programmet får du arbeta och träna ditt skapande i en inspirerande miljö där foto­studior, ateljéer och datorsalar står öppna för dig och dina idéer. Du utbildas av behöriga, erfarna och engagera­de lärare, som lär dig hantera olika material, utrustning och tekniker.

Fokusområden

  • Bra blandning mellan teoretiska och praktiska kurser
  • Specialdesignade lokaler med plats för skapande
  • Kunniga och behöriga lärare
  • Kombinera ditt estetiska intresse med högskolebehörighet

Våra inriktningar och profiler

Bild och form
På inriktningen bild och formgivning får du möjlighet att arbeta i välutrustade ateljéer. Här är det högt i tak och utrymme för att ut­veckla dina idéer och uttrycka dig konstnärligt på en mängd olika sätt. Du får arbeta i tekniker som teckning, måleri, graffiti, screentryck, keramik och skulptur samt med digitala verktyg och fotografi.

Estetik och media
Vår medieinriktning passar dig som vill jobba med bild och form men anpassa ditt uttryck till olika mål­grupper. Du får göra affischer, annonser, förpackningar, tidningar, men också skriva manus och göra enklare film-­ och ljudproduktioner. Du får jobba i och utanför fotostudion med allt från reklam-­ till dokumentärfoto. Du lär dig använda typografi, färg och lay­out för att skapa känsla och förmedla budskap visuellt.

Efter gymnasiet
Estetiska programmet är studieförberedande och efter dina tre år hos oss kan du söka till högskola och universitet samt yrkeshögskolor och folkhögskolor om du inte väljer att jobba inom ett estetiskt yrke. Du är särskilt väl förberedd för att söka utbildningar inom konst, arkitektur, design, fotografi, grafisk formgivning, journalistik och medieproduktion.

Senast uppdaterad: 19 januari 2022