Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Estetiska programmet

På estetiska programmet får du arbeta och träna ditt skapande i en inspirerande miljö där foto­studior, ateljéer och datorsalar står öppna för dig och dina idéer. Du utbildas av behöriga, erfarna och engagera­de lärare, som lär dig hantera olika material, utrustning och tekniker.

Besök oss på Instagram: @fredrikabremer_bildochmedia

Fokusområden

  • Bra blandning mellan teoretiska och praktiska kurser
  • Specialdesignade lokaler med plats för skapande
  • Kunniga och behöriga lärare
  • Kombinera ditt estetiska intresse med högskolebehörighet
  • Varje elev på programmet får tillgång till en egen MacBook under gymnasietiden.

Våra inriktningar och profiler

Bild och form
På inriktningen bild och formgivning får du möjlighet att arbeta i välutrustade ateljéer och jobba med digitala verktyg och program såsom Photoshop, Illustrator och ProCreate. Här är det högt i tak och utrymme för att ut­veckla dina idéer och uttrycka dig konstnärligt på en mängd olika sätt. Du får arbeta i tekniker som teckning, måleri, graffiti, screentryck, keramik, skulptur och fotografi. Utbildningen ger dig också möjlighet att presentera dina arbeten genom utställningar i och utanför skolan.

Estetik och media
Den här inriktningen passar dig som vill jobba kreativt med fotografi, grafisk formgivning och film. Du kommer att få jobba med professionella verktyg såsom Photoshop, Illustrator, InDesign och Premiere Pro. Under utbildningens gång kommer du att skapa en mängd olika medieprodukter som affischer, förpackningar, reklam, tidningar samt tv-program och podd/radio. Fokus för utbildningen är att anpassa arbetet gentemot kund eller målgrupp. Vi samarbetar med fotografer, organisationer och företag. Här får du lära dig hur en kamera och fotostudio fungerar, hur text, färg och grafisk design används för att förmedla budskap samt hur man berättar med film och ljud.

Efter gymnasiet

Estetiska programmet är studieförberedande och efter dina tre år hos oss kan du söka till högskola och universitet samt yrkeshögskolor och folkhögskolor om du inte väljer att jobba inom ett estetiskt yrke. Du är särskilt väl förberedd för att söka utbildningar inom konst, speldesign, design, fotografi, grafisk formgivning, journalistik och medieproduktion.

 

KONTAKT

Erika Enberg
Bitr rektor 
08-606 50 96
073-644 31 82
erika.enberg@haninge.se

Ulrika Bjärhall
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 71
072-506 09 40
ulrika.bjarhall@haninge.se

Carina Sundin
Gymnasieadministratör
carina.sundin@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 13 april 2022