Estetiska programmet

Det här är utbildningen för dig som både vill utveckla din kreativitet och samtidigt få behörighet till högskola, universitet och yrkesutbildningar. Vi erbjuder ett brett estetiskt program med inriktningarna bild och form samt foto och grafisk formgivning.

Här får du arbeta och träna ditt skapande i en modern inspirerande miljö där ateljéer, fotostudio och datasalar står öppna för dig och dina idéer. Dina lärare är både skickliga yrkesutövare och behöriga, erfarna och engagerade lärare inom sina respektive områden.

Hos oss får du möjlighet att visa upp dina verk i tävlingar och utställningar som du skapar i samarbete mellan det estetiska programmets inriktningar. Du kommer att samarbeta med yrkesverksamma personer och besöka skolor för vidareutbildning inom ditt område.

Efter dina tre år hos oss har du en bred kompetens och du har övat upp din skicklighet så pass väl att du antingen kan ta steget ut på arbetsmarknaden, eller fortsätta att utbilda dig inom det område du hart valt.

Bild och formgivning

 Här på bildinriktningen, får du utveckla din kreativitet så att du kan hitta ditt eget bildspråk, din roll som konstnär och bildkreatör.

Allt kreativt skapande sker under ledning av flera erfarna bildpedagoger med olika specialkunskaper. Hos oss får du arbeta med teckning, måleri, graffiti, screentryck, skulptur, design, digitala tekniker, foto och formgivning mm.

Våra ateljéer och verkstäder är ljusa, luftiga och rikligt utrustade, här är det högt i tak och det finns utrymme för dina idéer.

Utbildningen ger dig möjlighet att presentera dina arbeten genom utställningar i och utanför skolan. Du får skapa offentlig konst och samproduktioner med till exempel professionella konstnärer, konstskolor och Haninge Kulturhus.

Estetik och media profil Foto & Grafisk formgivning

Den här inriktningen passar dig som vill jobba med bild och form men anpassa ditt uttryck till olika målgrupper. Du får göra affischer, annonser, förpackningar, tidningar, enklare film- och ljudproduktioner med mera, och lära dig grunderna i Photoshop, Illustrator och InDesign. Varje elev har en egen Macbook. Inom foto får du jobba i och utanför studion med allt från reklam- till dokumentärfoto. I grafisk kommunikation lär du dig använda typografi, färg och layout för att skapa känsla och förmedla budskap.

Film om estetiska programmet på Fredrika Bremergymnasiet

Senast uppdaterad: 8 september 2021