Ekonomiprogrammet

Foto: Kenneth Hellman

Ekonomiprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet erbjuder dig en bred utbildning med inriktning juridik respektive ekonomi. Du kommer regelbundet att få möta externa personer från näringslivet och rättsväsendet samt genomföra olika intressanta studiebesök. På vårt ekonomiprogram blir du väl förberedd för dina högskolestudier.

Fokusområden

  • Entreprenörskap och företagande
  • Lagar och rättsväsendet
  • Retorik och ledarskap
  • Väl förberedd för vidare studier

Våra inriktningar och profiler

Eget företagande är för dig som vill lära dig om entreprenörskap och affärsutveckling. Du får starta ett riktigt företag, lära dig att göra affärer, förstå hur olika delar på ett företag fungerar samt hur företag tar ansvar och arbetar med hållbarhet. När du läser på vårt program får du starta och driva ett riktigt företag i Ung företagsamhet (UF). 

Kriminologi är vår inriktning med internationell profil. Du får insikt i rättssystemet, vilka lagar som gäller både som privatperson och företag. Hos oss får du möjlighet att lära dig mycket om många olika juridiska områden både nationellt och internationellt. Du får en förståelse som gör det möjligt att analysera, bedöma och lösa juridiska problem och får fördjupa dig i olika rättsfall. 

Efter gymnasiet
Efter utbildningen har du goda ekonomiska och juridiska kunskaper som förbereder dig väl för att studera vidare på högskolan till yrken som exempelvis ekonom, advokat, kriminolog, affärsjurist, polis, åklagare. Eller varför inte starta eget? 

Senast uppdaterad: 18 november 2021