Försäljnings- och serviceprogrammet

Foto: Olof Holdar

Försäljning och Serviceprogrammet (fd Handels- och administrationsprogrammet) är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med försäljning, företagande eller marknadsföring. Oavsett om du går din egen väg inom entreprenörskapets värld, eller vidare till en anställning så kommer utbildningen ge dig goda kunskaper – och bra kontaktytor inom branschen.

Fokusområden

  • Försäljning
  • Ledarskap
  • Marknadsföring
  • Entreprenörskap

Våra inriktningar och profiler

Företagande och försäljning
Inom profilen Företagande och försäljning får du möjlighet att fördjupa dig i att driva eget företag och utveckla dina kunskaper inom försäljning. I årskurs 3 kommer du att starta upp ett eget företag där du får möjlighet att testa dina ideer och kunskaper i verkligheten dig miljöer - identifiera potentiella kunder och bygga upp ett varumärke. Du gör din APL inom handeln, där du får träna på att möta kunder och utveckla dina förmågor inom försäljning och företagande.

Butikskommunikation och försäljning
Inom profilen butikskommunikation och försäljning får du möjlighet att fördjupa dig inom utställningsdesign och hur man skapar bra visuella miljöer för butiker och mässor. I årskurs 3 kommer du att starta upp ett eget företag där du får möjlighet att testa dina ideer och kunskaper i verkligheten dig miljöer - skapa en monter på UF-mässan och bygga upp ett varumärke. Du gör din APL inom handeln, där du får träna på att skapa visuella miljöer i butiker och på mässor.

Efter gymnasiet
Det finns många möjligheter efter examen från Försäljning- och serviceprogrammet. Om du inte går ut direkt i jobb som säljare, visual merchandiser eller inköpare så är du väl förberedd för vidare studier till mäklare, resesäljare eller ett serviceyrke som flygvärdinna.

Senast uppdaterad: 18 november 2021