Industritekniska programmet

Industritekniska programmet (IN) på Fredrika Bremergymnasiet erbjuder en grundläggande yrkesutbildning inom svetsteknik.

Industritekniska programmet är en modern utbildning som passar dig med känsla för kreativ produktion såväl i datormiljö som praktiskt i verkstad. Flexibilitet, nyfikenhet och förmåga att hitta egna lösningar är viktiga egenskaper för den som väljer en industriteknisk utbildning och kan resultera i ett utmanande arbete såväl nationellt som internationellt.

Inriktning svetsteknik

Svetsteknikinriktningen ger kunskaper inom plåtbearbetning och svetsmetoder. Här varvas de gymnasiegemensamma teoriämnena med mycket verkstadsarbete och praktik ute på företag. Du har också möjlighet att läsa in de ämnen som behövs för att få behörighet att söka till högskola eller universitet.

Internationell svetsare

Efter utbildningen kan du arbeta som smed, svetsare eller grovplåtslagare. För den som är intresserad ges också möjlighet att utbildas till Internationell svetsare med certifiering att jobba såväl nationellt som internationellt. Utbildningen på industritekniska programmet kvalitetssäkras bl.a. genom samarbete med branschorganisationer, företag, kommunala politiker, skolledare, lärare och elever som träffas på våra lokala programråd varje termin.

Film om industritekniska programmet på Fredrika Bremergymnasiet

Senast uppdaterad: 18 november 2020