Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som är intresserad av hur vår värld fungerar – från mikronivå, atomens uppbyggnad till makronivå, universums uppbyggnad. Vi erbjuder dig en bred naturvetenskaplig utbildning med tydlig grund i naturvetenskapernas teori liksom i deras praktiska tillämpning i såväl våra välutrustade laborationssalar som på exkursioner. Du ges också möjlighet att fördjupa dig inom olika spännande områden.

Fokusområden

 • Naturvetenskapligt förhållningssätt
 • Laborativa arbetssätt
 • Omsätta teoretiska kunskaper i praktiska färdigheter
 • Engagerade, behöriga lärare

Varför ska man välja Naturvetenskapsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet?

 • För att det ger en bred behörighet till högskolor och universitet:
  Vår utbildning ger dig en gedigen grund och behörighet för att söka vidare  till högskola eller universitet.
 • För att vi erbjuder engagerade och behöriga lärare med lång erfarenhet:
  Våra lärare brinner för sin undervisning och har ett stort engagemang i sina ämnen. Vi sätter stort värde vid att på bästa sätt guida dig genom din utbildning och inspirera dig att utforska och utveckla din kunskap.
 • För att vi har välutrustade laborationssalar där vi kombinerar teori och praktik:
  Våra moderna och välutrustade laborationssalar ger dig möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiska färdigheter. Här får du genomföra experiment och projekt som fördjupar din förståelse för naturvetenskapliga fenomen. 
 • För att redan under din gymnasietid komma i kontakt med högskolor som t.ex. KTH och SU:
  Våra etablerade samarbeten med högskolor och universitet som t.ex. KTH och SU, ger dig möjlighet att få inblick i högre utbildning och forskningsmiljöer.

 • För en god gemenskap mellan elever och lärare genom friluftsliv, exkursioner och samarbeten:
  Gemenskapen inom programmet är något vi verkligen värdesätter. Därför ingår friluftsliv och exkursioner som en del av din utbildning hos oss. Detta ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper i en verklig miljö och skapa starka band med dina kamrater.  

Naturvetenskap
I naturvetenskapen ligger fokus på logiskt och matematiskt tänkande. Genom spännande exkursioner och laborationer kommer du att fördjupa dina kunskaper inom kemi, biologi och fysik. Dessutom kommer du att  utveckla dina matematikkunskaper i kurser som Matematik 4 och 5. Du har även möjlighet att läsa Matematik - specialisering i samarbete med KTH.

Efter gymnasiet
Naturvetenskapsprogrammet öppnar dörrar till en mängd högskoleutbildningar och karriärmöjligheter. Många av våra tidigare elever har valt att studera vidare inom naturvetenskapliga områden såsom läkare, tandläkare, civilingenjör, apotekare, biomedicinsk analytiker, fysiker, kemist, biolog eller sjuksköterska. Utöver detta har våra elever också valt att följa vägar som lett dem till yrken som civilekonom, jurist, lärare och socionom.

Oavsett vilket område som lockar dig kommer Naturvetenskapsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet att ge dig en stark grund för en framtid full av möjligheter och utmaningar.

 

Vill du se mer av vår vardag, följ oss på instagram.

kontakt

Erika Enberg
Bitr rektor 
08-606 50 96
073-644 31 82
erika.enberg@haninge.se

Louise Hardebjer
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 71
072-506 09 40
louise.hardebjer@haninge.se

Åsa Lindvåg
Gymnasieadministratör
asa.lindvag@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 23 november 2023