Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

El- och energiprogrammet

Tycker du om att lösa problem? Är du en som tycker om att arbeta med händerna? Gillar du både tekniska och praktiska utmaningar? Då kan El- och energiprogrammet vara något just för dig. Med vår utbildning så kan du arbeta med allt från datorer till kärnkraft och du får jobb direkt efter gymnasiet.

Fokusområden

  • Arbete med både huvud och händer
  • Möjlighet till anställning direkt efter gymnasiet
  • Goda möjligheter till högskolebehörighet
  • Arbetsro i nya, fräscha lokaler

Våra inriktningar och profiler

Elteknik
Inriktningen elteknik erbjuder två utgångar, Installationselektriker och Larm- och säkerhetstekniker. Som färdigutbildad kan du arbeta inom ett brett område, bland annat installation, drift och underhåll samt service och felsökning. Beroende på vilken utgång du går mot gör du din APL på ett företag i den delen av branschen. Det är en bred utbildning som täcker in både svag­ och starkström.

Dator och kommunikationsteknik
Vår inriktning dator­ och kommunikationsteknik med fördjupningen Nätverksteknik och IT­-support passar dig som verkligen brinner för dator- och nätverksteknik och vill arbeta med IT i framtiden. Hos oss får du de certifikat, kunskaper och färdigheter som efterfrågas på marknaden. Du lär dig bland annat att bygga säkra nätverk, installera olika operativsystem, bygga upp och driva egna servrar, systematiskt jobba med routrar, switchar, trådlösa nätverk, arbetsstationer och servrar.

Efter gymnasiet
El- och energiprogrammet är valet för dig som vill arbeta som elektriker, elinstallatör, larmtekniker, underhållstekniker, nätverkstekniker eller säkerhetstekniker. Du blir även väl förberedd på att studera vidare till t ex webbdesigner, systemutvecklare eller kanske spelutvecklare?

Kontakt

Maria Barnes
Biträdande rektor
08-606 76 34
070-273 80 66
maria.barnes@haninge.se

Ulrika Bjärhall
Studie- och yrkesvägledare 
08-606 76 71
072-506 09 40
ulrika.bjarhall@haninge.se

Katarina Löf
Gymnasieadministratör
katarina.lof@haninge.se

 

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 13 februari 2024