Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet ger dig en bred utbildning inom barn, unga och vuxna med fokus på pedagogik, lärande och fritid-och hälsa. Att arbeta med människor kräver förmåga att lösa problem, att tänka kreativt samt att kunna kommunicera och samarbeta. Barn- och fritidsprogrammet är rätt alternativ för dig som vill stötta och utveckla människor samt skapa förutsättningar för att barn, unga och vuxna ska må bra och lära sig.

Fokusområden

  • Pedagogik
  • Ledarskap
  • Kommunikation
  • Hälsa

Våra inriktningar och profiler

Pedagogiskt och socialt arbete
Den pedagogiska inriktningen är för dig som vill jobba nära människor. Här får du lära dig om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter. Vi studerar också olika pedagogiska inriktningar och verksamheter. Efter din utbildning hos oss får du en yrkesexamen som barnskötare och du är väl förberedd att arbete inom förskolan eller som elevassistent.

Fritid och hälsa
Denna inriktning passar dig som är intresserad av att främja ungas och vuxnas hälsa såväl fysiskt som psykiskt. Utbildningen lägger stor vikt vid ledarskap, hälsa och fysisk aktivitet och du får prova på friluftsliv med vandring, paddling och skidåkning. 

Hos oss får du en yrkesexamen för att arbeta inom fritids- och friskvårdsbranschen. Efter dina studier kan du till exempel arbeta som elevassistent, personlig assistent eller aktivitetsledare på fritidsgård.. 

Efter gymnasiet
Efter din gymnasietid på Barn- och Fritidsprogrammet är du väl rustad för att arbeta med människor, som barnskötare eller elevassistent. Programmet ger möjlighet till högskolebehörighet och du kan med fördel välja att studera vidare till yrken som förskolelärare, lärare, eller polis.

Kontakt

Marie Merenius Touray
Biträdande rektor
070-606 76 48
marie.merenius@haninge.se

Theresé Laveryd
Studie- och yrkesvägledare 
08-606 73 53
072-248 71 92
therese.laveryd@haninge.se

Carina Sundin
Gymnasieadministratör
carina.sundin@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 14 augusti 2023