Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är för dig som vill studera vidare efter gymnasiet och har ett stort intresse för att förstå hur omvärlden fungerar, såväl på samhällsnivå som på individnivå. Här lär du dig om hur människor agerar som individer och i grupp och hur detta påverkar samhället vi lever i samt lär dig att förstå globala skeenden.

Fokusområden

  • Hur världen fungerar
  • Hur samhället fungerar
  • Hur människan fungerar
  • God gemenskap i hemvisten på skolan

Våra profiler och inriktningar

Kriminologi
På Fredrika Bremergymnasiet har vi en gedigen erfarenhet av att undervisa i kriminologi. Väljer du inriktningen kriminologi läser du två kurser i kriminologi. I kriminologikurserna fördjupar vi oss bl.a i kriminalitetens orsaker, konsekvenser och åtgärder.Vad finns det för orsaker till kriminalitet? Vilka blir konsekvenserna för individen och samhället av kriminalitet? Vilka metoder kan förebygga och förhindra kriminalitet? Föreläsningar, fältstudier och studiebesök är en del i kurserna.
Du kommer också att läsa ämnen som sociologi, psykologi och filosofi. 

Socialt arbete
Det finns ett stort intresse för att jobba med människor. Denna profil förbereder dig på vidare studier för just detta. Utöver att läsa psykologi, filosofi och sociologi kommer du läsa programfördjupningskurser som förbereder dig att möta och leda människor. Du kommer lära dig om människors levnadsmiljöer, hur människor påverkas i olika sociala sammanhang. Du kommer också lära dig om kulturer och kulturmötens påverkan på människor.

Efter gymnasiet
Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och riktar sig till dig som vill studera vidare. Några av de utbildningar som våra elever går vidare till är mot yrken som t ex socionom, psykolog, kurator, lärare, kommunikatör, studie- och yrkesvägledare, journalist, bibliotekarie eller fastighetsmäklare.

Kontakt

Christine Arvidsson
Biträdande rektor
070-417 39 21
christine.arvidsson@haninge.se

Anki Perbo 
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 45
070-444 67 93
ann-christine.perbo@haninge.se

Åsa Lindvåg
Gymnasieadministratör
asa.lindvag@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 30 april 2024