Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig god teoretisk grund och stora valmöjligheter till vidare studier. Det är programmet för dig som tycker om matematik, fysik, problemlösning och är teknikintresserad.

Foto: Fredrik Hjerling

Fokusområden

  • Matematik och problemlösning
  • Teknikens väg från idé till färdig produkt eller prototyp
  • Att kunna förmedla tekniska lösningar och teknisk kompetens
  • Teknikutveckling med fokus på programmering och nätverkssäkerhet

Våra profiler och inriktningar

Kreativ teknikutveckling
En långsiktigt hållbar framtid behöver tekniska framsteg på många områden. Inom den här inriktningen arbetar du med teknisk design, konstruktion och funktion. Du får arbeta kreativt och praktiskt bland annat i våra verkstäder och laborationssalar med produktutveckling. Det innebär arbete med funktion, konstruktion, estetik, ekonomi och hållbarhet.

Profil högskolesamarbeten
Du som siktar långt inom tekniken, här är inriktningen som innehåller kurser som Ma 4, Ma 5 och som dessutom ger dig möjlighet att under gymnasiet studera matematik på högskolenivå på KTH inom kursen Matematik specialisering. Du får arbeta med teknisk problemlösning med matematiken, fysiken eller en gren inom tekniken som grund. Den här inriktningen ger dig behörighet till utbildningar som ingenjör och civilingenjör.

Programmering och IT-säkerhet 
IT-säkerhet genomsyrar idag en lång rad olika arbetsområden och inom det fältet finns många arbetsmöjligheter i framtiden. Här får du med grund i gedigna kunskaper om datorns uppbyggnad och olika funktioner inom nätverksteknik även arbeta med digitala verktyg och programmering.

Efter gymnasiet
Teknikprogrammet ger en bred behörighet till universitet och högskola, men några av de utbildningar som våra elever vanligtvis söker sig till är mot branscher som t ex ingenjör, civilingenjör, systemutvecklare, mjukvaruutvecklare, nätverkstekniker, webbutvecklare, medicinteknik, IT-strateg, programmerare, lantmätare, teknisk support inom olika områden och lärare.

kontakt

Erika Enberg
Biträdande rektor
08-606 50 96
073-644 31 82
erika.enberg@haninge.se

Ulrika Bjärhall
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 71
072-506 09 40
ulrika.bjarhall@haninge.se

Åsa Lindvåg
Gymnasieadministratör
asa.lindvag@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 16 november 2022