Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet finns för dig som är intresserad av hur vår värld fungerar – från mikronivå, atomens uppbyggnad till makronivå, universums uppbyggnad. Vi erbjuder dig en bred naturvetenskaplig utbildning med möjlighet att fördjupa dig inom olika områden. Under de första två åren lägger vi den naturvetenskapliga grunden då båda inriktningarna läser tillsammans. Inför årskurs tre väljer du beroende på intresse någon av två profiler men fortsätter i samma klass. Du som är akademielev har akademiprofil oavsett inriktning.

Fokusområden

  • Bred behörighet till högskola och universitet
  • Engagerade och behöriga lärare med lång erfarenhet
  • Välutrustade laborationssalar kombinerar teori och praktik
  • Flera olika samarbeten med högskolor, t ex KTH och SU
  • God gemenskap med friluftsliv/exkursioner och övernattning

Våra inriktningar och profiler

Naturvetenskap
Naturvetenskapen bygger på logiskt och matematiskt tänkande. Genom exkursioner och laborationer kommer du fördjupa dina kunskaper inom kemi, biolog och fysik. I Naturvetenskap fortsätter du utveckla dina kunskaper inom matematiken genom att läsa Matematik 5. Du har även möjlighet att läsa matematikspecialisering i samarbete med KTH.

Naturvetenskap och samhälle
Miljöfrågor är ofta komplexa då det finns många olika aspekter att ta hänsyn till. I Naturvetenskap och samhälle utvecklar du dina kunskaper om hur vi på olika sätt påverkar miljön, vilka krafter som styr samt hur olika problem kan behandlas på internationell nivå. För att bättre förstå miljöfrågorna kommer du med hjälp av exkursioner och laborationer också fördjupa dina kunskaper inom kemi och biologi. 
Du kommer också få en inblick i hur den internationella ekonomin fungerar och på olika sätt styr handeln och produktionen.

Efter gymnasiet
Naturvetenskapsprogrammet ger en bred behörighet till många olika högskoleutbildningar. Många av våra elever läser vidare inom det naturvetenskapliga området till t ex läkare, tandläkare, civilingenjör, apotekare, biomedicinsk analytiker, fysiker, kemist, biolog, eller sjuksköterska men också till yrken som civilekonom, jurist, lärare och socionom.

kontakt

Christine Arvidsson
Biträdande rektor
070-417 39 21
christine.arvidsson@haninge.se

Ulrika Bjärhall
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 71
072-506 09 40
ulrika.bjarhall@haninge.se

Åsa Lindvåg
Gymnasieadministratör
asa.lindvag@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Öppettider
Klockan 9.00–15.00

Senast uppdaterad: 22 november 2022