Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet på Fredrika Bremergymnasiet erbjuder en bred svetsteknisk utbildning med fokus på samtliga gångbara svetsmetoder och fördjupade kunskaper inom material kunskapsområdet.

Foto: Fredrik Johansson

Fokusområden

  • Arbete med modern teknisk och digital utrustning.
  • Tydlighet och struktur
  • Svetsteknik inom metoderna MAG, TIG, MMA. 
  • IW- svetsning (Internationell svetsare).
  • Materialkunskap, ritningsläsning och konstruktionsteknik

Industritekniska programmet är en modern utbildning som passar dig med känsla för kreativ produktion såväl i digital utrustning som praktiskt arbete i en verkstad. Flexibilitet, nyfikenhet och förmåga att hitta innovativa lösningar är viktiga egenskaper för den som väljer en industriteknisk utbildning och kan resultera i ett välbetalt och utmanande arbete såväl nationellt som internationellt. Utbildningen är certifierad inom IIW systemet (International institute of Welding) och en av få i Sverige (den enda i Mälardalen) som utbildar IW-svetsare på gymnasienivå. 

Svetsteknik inriktningen ger kunskaper inom olika svetsmetoder och materialbearbetning. Här varvas de gymnasiegemensamma teoriämnen med mycket verkstadsarbete och praktik ute på företag i en av Sveriges modernaste och bästa utbildningar inom svetsning. Du har också möjlighet att läsa in de ämnen som behövs för att få behörighet att söka till högskola eller universitet. Vi har även ett tätt samarbete med KTH och utbildar även blivande internationella svetsingenjörer i skolans lokaler inom praktiska moment.

Efter gymnasiet
Efter utbildningen kommer du att kunna läsa vidare på Yrkeshögskolan till IWS (internationell svetsspecialist) eller jobba inom tillverkningsindustrin som har ett väldigt brett spektrum. Har du även lagt till högskolepaketet i din utbildning kan du studera vidare på universitet och högskolor.

kontakt

Berwa Kashany
Biträdande rektor 
08-606 78 04
070-606 76 74
berwa.kashany@haninge.se

Anki Perbo 
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 45
070-444 67 93
ann-christine.perbo@haninge.se

Katarina Löf
Gymnasieadministratör
katarina.lof@haninge.se

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 18 november 2021