Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du arbeta inom ett framtidsyrke som är kreativt och utvecklande, ett arbete som ger dig goda kompetenser att starta eget företag, en allsidig utbildning som ger dig förutsättningar att kunna arbeta utomlands eller möjligheter att studera vidare efter gymnasiet? Gillar du att arbeta med händerna och använda hjärnan - då ska du välja Bygg- och anläggningsprogrammet!

Fokusområden

  • Praktik på företag
  • Stora chanser till arbete direkt efter gymnasiet
  • Yrkesexamen och högskolebehörighet 
  • Branschrekommenderad skola

Våra inriktningar och profiler

Husbyggnad
Att vara byggnadsarbetare är både kreativt och nyskapande - renovera gamla hus eller bygg nya bostäder. På Fredrika Bremergymnasiets bygg- och anläggningsprogram får du lära dig det senaste inom byggteknik. Vi utbildar framtidens byggnadsarbetare som arbetar smart, bygger hållbart och tänker nyskapande. 

Måleri
För dig som gillar estetik och kreativitet, där ett stort sinne för service och planering är mycket viktigt. Du kan välja att arbeta på ett stort eller litet företag, eller varför inte starta eget? Du lär dig även dekorativ målning och att måla perspektiv, ådringsmåla, marmorera och andra målningstekniker.

Anläggningsfordon
Stora maskiner kräver stor kunskap. Att utbilda dig till anläggningsförare ger dig kunskaper inom alla typer av markarbeten och materialförflyttning, väg- och ledningsarbeten, ritningsläsning och trafikkunskap. Efter examen är du rustad för ett framtidsyrke med stora möjligheter.

Husbyggnad lärling
Du läser samma kurser som på inriktningen Husbyggnad men du är på APL (praktik) tre dagar i veckan under hela åk2 och åk3. 

Det första årets studier på Bygg och anläggningsprogrammet är gemensamt för alla inriktningar. Under det första året får du pröva på snickeri, mureri, betongarbete, måleri och plåtslageri.

Till det andra året väljer du mellan fyra inriktningar. Det är åk 1 betyg som urvalet till åk 2 grundar sig på.

Efter gymnasiet
Det finns många möjligheter efter examen från Bygg- och Anläggningsprogrammet. Om du inte går ut direkt i jobb så har du goda grunder för att studera vidare till konstruktör, säljare, utbildare eller varför inte arkitekt?

 

Logotyp Branschrekommenderad Skola Byn

Kontakt

Berwa Kashany
Biträdande rektor 
08-606 78 04
070-606 76 74
berwa.kashany@haninge.se

Anki Perbo 
Studie- och yrkesvägledare
08-606 76 45
070-444 67 93
ann-christine.perbo@haninge.se

Katarina Löf
Gymnasieadministratör
katarina.lof@haninge.se

 

Receptionen

08-606 77 77
fredrikabremergymnasiet

Telefontider
Mån-tor 9.00-15.00
Fre  9:00-14:00

Senast uppdaterad: 20 februari 2023