Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Idrottsakademin simning

Kombinera dina studier med simträning på elitnivå på vår simakademi. Vi erbjuder träning i en bra miljö där du har möjlighet att satsa på dina studier och din elitsatsning i simning.

Foto: Johanna Lundberg

Utbildningen hos oss uppfyller de krav som Svenska Simförbundet, Riksidrottsförbundet och Skolverket ställer på Nationellt godkänd idrottsutbildning. 

Hos oss på Simakademin ges du stöd, kunskap och träning för att du ska kunna nå dina mål. Du kommer att träna i en miljö med andra elitidrottare och får utöver simningen utbildning inom näringslära, träningslära och mental träning. Vi hjälper dig att balansera din träning på skolan i kombination med din klubbträning och har alltid en nära kontakt med dina tränare. Hos oss finner du även ett elevboende vilket möjliggör studier hos oss även om du inte är från närområdet.

Nu är ansökan till hösten 2024 öppen! Här kan du göra din ansökan. 

Upplägg: Du läser 400 poäng inom specialidrott fördelat över tre år enligt planen nedan.

År 1:
Idrottsspecialisering 1 + Tränings- och Tävlingslära 1
Två simpass och ett styrkepass i veckan. Två teoripass i veckan.

År 2:
Idrottsspecialisering 2
Tre simpass och ett styrkepass i veckan.

År 3: 
Idrottsspecialisering 3
Tre simpass och ett styrkepass i veckan.

Vi erbjuder fina träningsmöjligheter med simbassäng i Torvalla sportcentrum som ligger i anslutning till skolans område. Vi har även tillgång till gym, rehablokal, löpsår, idrottshall m.m. Allt beläget i anslutning till skolan.  

Simakademin samarbetar med Södertörns simsällskap för att ge dig goda förutsättningar i din elitsatsning. 

Ansvarig för Simakademins utbildning är:
Moa Äppelgran - Legitimerad lärare i specialidrott samt Idrott & Hälsa, Licensierad Junior-, Senior- samt Elittränare i simning. Kandidatexamen i Idrottsvetenskap med inriktning tränarskap

Har du några frågor? Kontakta oss!  

Moa Äppelgran
073-816 71 04
moa.unnermark@haninge.se

Välkommen att söka till oss inför läsåret 2024/2025! 

Följ oss på instagram, fredrikabremersimning.

 

 

Senast uppdaterad: 31 augusti 2023