• Dags att nominera din favorit till pedagogiska utmärkelser 2019

12 maj 2019

Vet du någon lärare, förskollärare, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är det dags att skicka in nomineringar till utmärkelser för pedagogiska insatser. Nomineringen pågår mellan 13 maj och 7 juni.

• Trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan lockade många till årets första skoldialog

30 april 2019

25 april bjöd Tobias Hammarberg (L), ordförande i grund- och förskolenämnden, Maria Fägersten (S), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt Henrik Lindh, utbildningsdirektör in till årets första skoldialog. Temat som var trygghetsskapande arbete i förskolan och skolan, lockade många deltagare till Kulturhusets auditorium.

• Studentutspring

23 april 2019

Den 5 juni är det dags för traditionsenligt studentutspring för våra studenter!

• Näringsministern besökte Riksäpplet

12 april 2019

Fredagen den 12 april besökte näringsminister Ibrahim Baylan (S) Riksäpplets gymnasieskola. I besöket ingick en rundtur och föreläsning för elever på handelsprogrammet.

• Föreläsning med Linus Thörnblad

10 april 2019

Linus Thörnblad, fd höjdhoppare i världsklass, höll på måndagen en tankeväckande och viktig föreläsning om psykisk och fysisk ohälsa inom elitidrott.

• EU-ministern besökte Fredrika Bremergymnasiet och Centrum Vux

4 april 2019

EU-minister Hans Dahlgren besökte den 3 april Fredrika Bremergymnasiet och Centrum Vux. Under besöket träffade han elever som arbetar med ett projekt inför EU-valet och även elever som studerade svetsning och måleri inom ramen för "Svenska för hantverkare".

• Har du har sökt till handels- och administrationsprogrammet?

3 april 2019

Viktig information till dig som har sökt handels- och administrationsprogrammet samt till programinriktat val, handel och administration i Haninge kommun.

• Se föreläsningar från researchED på UR

26 mars 2019

Nu kan ni se utvalda föreläsningar från researchED, den internationella skolkonfe­rensen som Haninge Kommun och Tyresö kommun arrangerade den 9 februari i år. ResearchED riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. UR Samtiden var på plats och filmade i stora föreläsningssalen.

• Dembra - nytt pilotprojekt på Fredrika

25 mars 2019

Lärare och skolledare från Fredrika Bremergymnasiet medverkade vid uppstartsmöte för DEMBRA (Demokratisk beredskap mot rasism och anitsemitism) i Oslo. Vår skola är en av de första gymnasieskolorna i Sverige som nu genomför ett pilotprojekt som syftar till att stärka arbetet mot fördomar och för kritiskt tänkande och demokratisk fostran.

• FN-rollspel

5 mars 2019

Den årliga FN-veckan med FN-rollspel arrangerades på SA veckan innan sportlovet.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}