• Hög tid att nominera din favorit i Haninge skolvärld

Nu närmar sig slutdatum för att nominera just din favorit bland medarbetarna inom skolvärlden till Haninge kommuns pedagogiska priser. Senast den 30 november vill vi ha din nominering.

• Runstensskolan i Haninge i unikt internationellt samarbete om de globala målen

Som enda svenska skola medverkar Runstensskolan i ett projekt som heter ”STEAM-ing up the sustainability with Sustainable Development Goals”. I projektet arbetar lärare från fem olika länder med sex av FN:s utvalda globala mål. Länderna turas om att ha värdskapet och i mars är det Sveriges tur, då alla lärarna kommer till Runstensskolan i Haninge.

• Haninges kommunala skolor bland de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige

Haninge kommun är en raket när det gäller att vara en alltmer attraktiv arbetsgivare. Det visar Universums senaste rankning. Haninge kommuns förskolor och skolor hamnar på plats 29 när landets nya förskollärare och lärare väljer vilken arbetsgivare de helst vill arbeta hos. Bland de som redan är yrkesverksamma och har lång erfarenhet hamnar Haninge kommun på plats 39. Båda placeringarna är ett rejält hopp upp från förra årets mätning.

• Öppet hus

Varmt välkomna på öppet hus på Fredrika Bremergymnasiet.

• Välkommen på föräldraföreläsning: ”Utsatthet och våld i ungas nära relationer”

Hur kan vi som föräldrar upptäcka och förebygga våld och samtidigt stötta våra barn? Våld utövas i minst var fjärde ung partnerrelation och påverkar både den utsattas och förövarens liv. Vuxna ser inte våldet och de unga står ofta ensamma utan stöd eller hjälp.

• Hylla din favorit i Haninges skolvärld!

I Haninges skolor arbetar många fina pedagoger och annan personal för att hjälpa våra barn och elever att bli glada, kloka och trygga. Nu är det dags för oss alla att uppmärksamma just din favoritperson i skolan lite extra genom att nominera hen till 2022 års pedagogiska priser. Nomineringarna går att göra till och med den 30 november.

• Öppet hus på orienteringsakademin

24 okt bjuder Orienteringsakademin in till Öppet hus för intresserade orienterare som vill kombinera gymnasiestudier med en satsning på idrotten orientering.

• Informationskvällar om NPF-diagnoser

Undrar du hur det är att gå i gymnasiet och ha en diagnos som till exempel autism eller ADHD? Du kanske är osäker på om du själv har en diagnos? Eller du kanske har ett barn eller släkting i gymnasieåldern som har en diagnos.

• Ungdomar i Rörelse

Ungdomar i rörelse (UIR) är ett projekt mellan lokala idrottsföreningar i Haninge kommun och gymnasieskolan. projektet riktar sig till gymnasieungdomar i kommunen och har som mål att få fler ungdomar i Haninge kommun ska röra på sig. Detta projekt ingår i de samarbeten som initierats och finansieras av gymnasie-och vuxenutbildningsnämnden i Haninge

• Nu lanseras Unikum för grundskola och gymnasiet – du som vårdnadshavare berörs

I och med terminsstarten tas Unikum i drift för grundskolan och gymnasiet. Grundskolans nuvarande plattform Schoolsoft och gymnasiets och vuxenutbildningens plattform V-klass kommer avvecklas successivt. Uppgifter som rör myndighetsutövning, som närvaro och betyg samt omdömen, kommer flyttas över till Unikum.

• {{item.Title}}

Central