Aktuellt

• Sista chansen att besöka populära Fredrika Bremergymnasiet innan gymnasievalet stänger

Du som ännu inte har bestämt dig i gymnasievalet - ta chansen och besök Fredrika Bremergymnasiet den 11 maj då skolan ordnar öppet hus. Skolan har vässat sitt programutbud inför hösten och hade i gymnasievalets första omgång ett stort söktryck. Så missa inte tillfället att uppleva Fredrika Bremergymnasiet från insidan innan gymnasievalet stänger.

• Nyfiken på Fordons- och transport?

Vad kul att du är intresserad av och har sökt till Fordons- och transportprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet. Just därför vill vi bjuda in dig till ett extra tillfälle att besöka oss på skolan. Vi ser fram emot att lära känna dig och visa dig utbildningen, som vi är både stolta och glada över.

• Välkommen på skoldialog

På torsdag den 28 april är det dags för skoldialog med utbildningsförvaltningen tillsammans med representanter från grund- och förskolenämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Årets skoldialog fokuserar på temat Hur får vi en skola för alla – där barn och elever får chansen att nå sin fulla potential, och vi vill gärna veta vad du tycker. Välkommen på skoldialog i Kulturhuset kl. 18.00 den 28 april.

• En trygg skola med positiv stämning

Resultatet från årets gymnasieenkät (StorSHLMs-enkäten) har kommit och våra elever i åk 2 är tydliga.

• Föräldraföreläsning om stöd som erbjuds ungdomar i Haninge

Vad finns det för stöd till ungdomar som är bra för dig som förälder eller vårdnadshavare att känna till? Möt representanter från polis, skola, navigatorcenter, ungdomsmottagningen, fritidsgårdar, fältassistenter, stödcentrum för unga brottsutsatta, socialtjänst, ungdomsteamet med fler.

• Vill du bli elev hos oss?

Vill du bli elev på Fredrika Bremergymnasiet? Kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare, då de har bäst information om eventuella lediga platser och reservlistor.

• Dags att söka feriepraktik inför sommaren

Nu har du som är född 2005 eller 2006 möjlighet att söka sommarjobb i någon av kommunens verksamheter.

• Svartsjuka är inte romantiskt

Var fjärde kvinna i åldern 16–24 år uppger att hon utsatts för våld av en partner eller före detta partner. Trots att unga är utsatta för våld i partnerrelationer i högre grad än vuxna är det något vuxenvärlden ibland inte ser. Kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" uppmärksammar och synliggör killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.

• Test av Hesa Fredrik idag måndag den 7 mars

Fyra gånger per år, kontrolleras det att signalen fungerar för Viktigt meddelande till allmänheten (VMA), även kallat Hesa Fredrik. Idag måndag 7 mars är det åter dags för test av utomhusvarningen.

• Fredrikas årliga FN rollspel

Varje år arrangerar Fredrika ett FN rollspel för åk 2 på Samhällsprogrammet och nu är årets rollspel igång. I år är det frågeställningar inom klimatarbete, asylregler, patentregler och yttrandefrihetsfrågor som står i fokus.

• {{item.Title}}

Central