• Digitala nationella prov i matematik

12 april 2021

Det planeras för digitala nationella prov i matematik. Kommer det att vara till en nackdel eller fördel för våra elever?

• Öppet Hus

22 mars 2021

Vi bjuder in till Öppet Hus! För att undvika trängsel och med goda möjligheter att hålla avstånd har vi delat upp dagarna på de olika programmen enligt följande:

• Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

1 mars 2021

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

• Samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Haninge kommun går över till distansundervisning efter sportlovet

26 februari 2021

Grund- och förskolenämnden samt rektorer för Haninges gymnasieskolor beslutar utifrån rekommendation från smittskyddsläkare vid Region Stockholm att från och med veckan efter sportlovet, den 8 mars till och med den 12 mars, bedriva stora delar av undervisning på högstadie- och gymnasieskolorna i Haninge kommun på distans. Beslutet avser elever i årskurs 7-9 och gymnasieskolorna.

• Nyfikna och kloka frågor när EU-minister besökte Fredrika Bremergymnasiet

17 februari 2021

Fredagen den 12 februari fick Fredrika Bremergymnasiet I Haninge kommun celebert besök i form av EU-ministern Hans Dahlgren (S), inbjuden av Cornelia Bensland, lärare på skolan. Eleverna på skolan hade gemensamt förberett ett antal frågor som modererades av Melih Uzel, Sofia Hallin och Elias Viklund från klass EK18a.

• Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet fortsätter med växelvis distansundervisning

22 januari 2021

Efter regeringens och Folkhälsomyndighetens justerade rekommendationer i veckan har Haninge kommuns gymnasieskolor beslutat bedriva växelvis distansundervisning, från och med måndag den 25 januari.

• Fredrika Bremergymnasiet certifieras som motorbranschcollege

19 januari 2021

Fredrika Bremergymnasiet erbjuder sedan ett antal år tillbaka Fordons- och transportprogrammet med fyra inriktningar. Nu blir programmet certifierat inom motorbranschcollege, en certifiering som sätter skolan på kartan, stärker kopplingen till näringslivet och breddar vägen för programmets elever och deras framtida möjligheter på arbetsmarknaden.

• Introduktionsprogrammen samlas på Riksäpplets gymnasieskola

17 december 2020

Från hösten 2021 samlar Haninge kommun sina introduktionsprogram på Riksäpplets gymnasieskola. Det innebär att elever som söker språkintroduktion, yrkesintroduktion eller individuellt alternativ inför hösten 2021 söker till Riksäpplet.

• Är du intresserad av att besöka oss?

26 november 2020

Är du intresserad av att besöka oss eller komma i kontakt med någon på skolan?

• Dags för digital gymnasiemässa

18 november 2020

Mellan den 19-21 november pågår den årliga Gymnasiemässan och i år är den helt digital. Mässan är till för dig som går i nian och ska välja gymnasium. Du träffar elever, lärare, rektorer och yrkes- och studievägledare och får hjälp att hitta rätt inriktning, program och skola för dig.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}