• Tryggare skolvägar inför skolstart

14 augusti 2020

Snart är sommarlovet över och skolorna öppnar igen den 19 augusti. Haninge kommun genomför en rad åtgärder för att höja trafiksäkerheten kring våra skolor. Du som förälder eller elev kan också bidra till tryggare skolvägar genom att gå eller cykla till skolan. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Nya och pågående byggnadsprojekt av skolor och förskolor i Haninge

13 augusti 2020

Haninge kommun växer snabbt och har passerat 93 000 invånare. Enligt SCB:s befolkningsprognos beräknas Haninge kommun ha passerat 94 000 invånare i slutet av 2020. För att möta det ökade antalet barn och elever pågår det både planering och byggnation av nya förskolor och skolor samt renovering av befintliga i kommunen. Här kan du läsa om några av byggprojekten som nu är klara.

• ONSDAG 19/8 Skolstart åk 1

5 augusti 2020

Välkomna alla nya ettor till gymnasiet! Upprop sker i aulan på Fredrika Bremergymnasiet, Dalarövägen 64

• Fler erbjuds sommarundervisning

12 juni 2020

Under sommaren erbjuder kommunens grundskolor och gymnasieskolor i vanlig ordning extra undervisning för de elever som behöver.

• Studentavslutning

11 juni 2020

Torsdag 11/6 och fredag 12/6 tar våra avgångselever en välförtjänad student efter tre års hårt arbete. Under de två dagarna kommer vi att publicera bilder på avgångsklasserna och ett och annat filmklipp via skolans Instagramkonto @fredrikabremergymnasiet. Vi önskar alla våra studenter två lyckade dagar och en lysande framtid!

• Beslutet om distansundervisning för gymnasiet och Centrum Vux upphör

10 juni 2020

Haninge kommun har beslutat att återgå till ordinarie undervisningsform på gymnasiet och Centrum Vux från den 15 juni 2020. Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens rekommendation om att distansundervisningen ska bedrivas till och med den 14 juni 2020.

• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• Haninge kommun nominerad i skolmatstävlingen White Guide Junior

2 juni 2020

Haninge kommun är nominerad till "Årets hållbara skolkommun" i tävlingen White Guide Junior. Runstensskolan, Brandbergsskolan och Svartbäcksskolan har också nominerats för sina skolmatsinsatser.

• Förlängd vårtermin för Haninges kommunala gymnasieskolor 2020

20 maj 2020

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har beslutat att förlänga vårterminen 2020 för de kommunala gymnasieskolorna med tre dagar, från den 9 juni till den 12 juni 2020.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}