Hos oss är dina händer i goda händer!

Tycker du om att jobba med händerna? Då ska du kolla in Fredrika Bremergymnasiets yrkestekniska utbildningar. Våra nybyggda verkstäder är bland de modernaste i gymnasie-Sverige och vi har ett nära samarbete med de branscher vi utbildar till. Det ger dig kontaktvägar redan från början – och en nära insyn i hur det funkar ute på en arbetsplats. Du kan välja mellan 11 inriktningar bland våra yrkestekniska program!

Fredrika Bremergymnasiet är en av Stockholmsregionens största, mest moderna och populära gymnasieskolor med en nästan unik bredd av utbildningar och samlad kompetens. Tillsammans med våra 2100 elever och 250 anställda erbjuder vi en fräsch och inspirerande miljö – med ett programutbud som kan ta dig riktigt långt.

Bygg & Anläggningsprogrammet utbildar dig inom husbyggnad, måleri och inom anläggningsfordon. Det första året får du lära dig grundläggande byggteknik för att sedan välja den inriktning som du vill skaffa dig yrkesbevis i. Under tiden hos oss kommer du att få gott om både praktiska och teoretiska kunskaper i en kreativ och stimulerande miljö. Teoriämnen varvas med praktiskt arbete ute på företag och efter gymnasiet gör du färdigt din utbildning som anställd i ett byggföretag.

El- och Energiprogrammet erbjuder vägen mot en framtid som installations- eller industrielektriker. Du kan även välja fördjupning inom säkerhetsteknik med inbrottslarm och andra trygghetssystem.
Vår nystartade inriktning dator- och kommunikationsteknik vänder sig till dig som kanske främst brinner för tangenterna – att koda och bygga säkra nätverk. På El- och energiprogrammet läser du även in behörighet för högskola eller universitet.

Fordons- och Transportprogrammet är det perfekta valet för dig som är nyfiken på att lära dig mer om motorer och mekanik – eller att med färg och form skapa fräschör åt bilar och andra fordon.
Här får du diagnostisera, reparera och ge service. Du får träna din förmåga att ta initiativ och vara kreativ. Du får också lära dig planering och kvalitetssäkring. Det är en bred och spännande utbildning som utvecklar dig på många sätt. Programmet ger dig även behörighet för högskola eller universitet.

Industritekniska programmet är en modern och kreativ utbildning som kombinerar såväl klassiskt hantverk som datorstyrda processer.
Vi erbjuder en grundläggande yrkesutbildning inom svetsteknik – ett område som kan öppna många spännande yrkesmöjligheter för dig. Hos oss kan du också få certifiering som internationell svetsare, något som ytterligare ökar dina möjligheter på arbetsmarknaden.
Programmet ger dig även behörighet för högskola eller universitet.

VVS- och fastighetsprogrammet erbjuds som lärlingsutbildning där åtminstone halva utbildningstiden sker på arbetsplatser inom VVS-området. Genom praktik och teori lär du dig att installera och underhålla till exempel värmepumpar, värmepannor och golvvärmesystem. Du lär dig även att svetsa och löda, läsa ritningar och få koll på regelverk och mycket annat. Du kan gå direkt från utbildningen in i ett yrke, men du är också väl rustad för att vidareutbilda dig inom någon specialinriktning. Du kanske även funderar på att starta eget företag. På Fredrika Bremergymnasiet jobbar vi mycket med entreprenörskap och företagsamhet!

Vill du bli elev hos oss? Skynda dig att fylla i formuläret

Eller läs mer om oss här:

Senast uppdaterad: 5 februari 2021