Vill du jobba med människor? Vi har utbildningarna!

Elever vårdutbildning Foto: Fredrik Hjerling

Ser du dig själv i en framtida yrkesroll där omsorg, hälsa och pedagogik präglar dagen? Med våra utbildningar Barn- och fritidsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet kan du ta dig direkt vidare till ett arbete med människan i fokus.

Fredrika Bremergymnasiet är en av Stockholmsregionens största, mest moderna och populära gymnasieskolor med en nästan unik bredd av utbildningar och samlad kompetens. Tillsammans med våra 2100 elever och 250 anställda erbjuder vi en fräsch och inspirerande miljö – med ett programutbud som kan ta dig riktigt långt. Vi erbjuder möjligheten att läsa många olika kurser.

Barn- och fritidsprogrammet är utbildningen för dig som i någon form vill arbeta med människor och mående. Beroende på vilken programinriktning du väljer, Pedagogik eller Fritid och hälsa, kan du antingen ta spåret till ett framtidsjobb som t ex barnskötare eller personlig assistent – eller till en roll inom fritids- eller friskvårdsbranschen.
Hos oss får du en yrkesförberedande utbildning med många utvecklingsmöjligheter. Du får inledande arbetslivserfarenhet genom praktik (APL) i olika perioder under utbildningstiden. Du ges också möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig behörighet att arbeta som undersköterska eller personlig assistent direkt efter att du tagit din gymnasieexamen. På programmet varvar du teori med praktik. Du är ute på praktik ungefär fem veckor per läsår.
Du kan välja att gå antingen en yrkesförberedande eller en högskoleförberedande inriktning. Om du läser högskoleförberedande inriktning kan du efter dina gymnasiestudier läsa vidare till exempelvis sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, socionom eller psykolog.

Vill du bli elev hos oss? Skynda dig att fylla i formuläret

Eller läs mer om oss här:

Senast uppdaterad: 5 februari 2021