På väg mot framtidens affärer? Börja resan hos oss!

kille i bibliotek

Är du intresserad av en framtid inom ekonomi eller juridik – eller kanske drivs du av att göra affärer? Att jobba med försäljning och marknadsföring? Fredrika Bremergymnasiet har utbildningarna för dig! På Ekonomiprogrammet och Handels- och Administrationsprogrammet erbjuder vi tre inriktningar för morgondagens affärer och juridik.

Fredrika Bremergymnasiet är en av Stockholmsregionens största, mest moderna och populära gymnasieskolor med en nästan unik bredd av utbildningar och samlad kompetens. Tillsammans med våra 2100 elever och 250 anställda erbjuder vi en fräsch och inspirerande miljö – med ett programutbud som kan ta dig riktigt långt. Vi erbjuder möjligheten att läsa många olika kurser.
Här kan kan du t ex komplettera dina studier i ekonomi, marknadsföring och juridik med ämnen som svetsteknik, japanska och kriminologi – för att bara nämna några exempel.

Ekonomiprogrammet är utbildningen för dig som tänker dig en framtid inom ekonomi och juridik ur ett företags- och entreprenörsperspektiv. Det är en samhällsvetenskaplig utbildning med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik.
Vår inriktning Ekonomi syftar till att stimulera intresset för entreprenörskap och under utbildningens tredje år kommer du att starta ett eget företag genom Ung Företagsamhet. Du får jobba mycket med försäljningsprocesser och marknadsföring.
Vår inriktning Juridik lägger grunden för vidareutbildning mot yrken som advokat, åklagare eller affärsjurist.

Handels- och Administrationsprogrammet passar dig som är intresserad av att läsa ekonomi och vill kombinera studierna med praktik. Oavsett du drömmer om en framtid inom ett utpräglat serviceyrke, som t ex säljare eller inköpare inom detaljhandeln – eller en mer administrativ roll – så får du den perfekta grunden hos oss. Detta yrkesförberedande program innehåller totalt 15 veckor APL, fördelade på tre läsårs. Där får du direktkontakt med branschen och kan utveckla dina kunskaper inom bl a personlig försäljning, praktisk marknadsföring och entreprenörskap. Under årskurs tre får du också prova på vingarna som egen företagare, genom att driva ett UF-företag.

Vill du bli elev hos oss? Skynda dig att fylla i formuläret

Eller läs mer om oss här:

Senast uppdaterad: 5 februari 2021