Siktar du mot högskolestudier? Vi ger dig grunden!

Senast den 15 februari är det dags att göra gymnasievalet inför läsåret 2021/2022. Kanske har du funderingar på att lägga grunden inflör fortsatta studier på högskola? Fredrika Bremergymnasiet har utbildningarna för dig!

Fredrika Bremergymnasiet är en av Stockholmsregionens största, mest moderna och populära gymnasieskolor med en nästan unik bredd av utbildningar och samlad kompetens. Tillsammans med våra 2100 elever och 250 anställda erbjuder vi en fräsch och inspirerande miljö – med ett programutbud som kan ta dig riktigt långt. Vi erbjuder möjligheten att läsa många olika kurser, och kunna kombinera sin utbildning. Här kan du t ex både läsa svetsteknik, japanska och kriminologi.

Följande program hos oss är högskoleförberedande:
Ekonomiprogrammet
Estetiska programmet
Naturvetenskapliga programmet
Samhällsvetenskapliga programmet
Teknikprogrammet

Bland dessa fem program har du 12 spännande inriktningar att välja mellan för att få biljetten till högskolan.

Gillar du att skapa och ser en framtid inom bild, färg och form?
På Estetiska programmet erbjuder vi två inriktningar; bild och formgivning samt estetik och media. Här får du samarbeta med yrkesverksamma personer och besöka skolor för vidareutbildning inom ditt område.

Har du siktet inställt på framtidens företagsamhet? Eller vill du jobba med rättvisefrågor, lag och ordning? På Ekonomiprogrammet får du en bred i samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Här kan du också prova vingarna som entreprenör genom Ung Företagsamhet.

Är du nyfiken på hur världen funkar? Kom och upptäck Naturvetenskapsprogrammet. Här jobbar du med problemlösning och utvecklar ditt logiska, kritiska och vetenskapliga tänkande. Du kan välja mellan inriktningarna Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle.

Kanske vill du göra skillnad i samhället? Sök till Samhällsvetenskapliga programmet. Här kan du välja inriktningen Beteendevetenskap och Samhällsvetenskap eller Medier, Information och kommunikation. Du får inblick i det internationella arbetet för mänskliga rättigheter. Med entreprenörskap som fördjupningskurs kan du driva ett UF-företag.

Vill du vara med och driva på morgondagens utveckling? På Teknikprogrammet ger vi dig grunden för att vara med och forma framtidens samhälle. Du kan få särskild behörighet till bland annat civilingenjörsutbildningarna på landets tekniska högskolor. Vi erbjuder inriktningarna Design, Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap och Samhällsbyggande och miljö.

Vill du bli elev hos oss? Skynda dig att fylla i formuläret

Eller läs mer om oss här:

Senast uppdaterad: 5 februari 2021