Centrala nyheter

• Årets UF-vinnare 2019

15 februari 2019

Vi gratulerar UCME från Riksäpplets gymnasium som är vinnare av årets UF-pris på 5000 kr. UCME har tagit fram ett paraply med lysdioder och gör så att du syns i mörkret.

• Lyckad skolkonferens samlade internationell publik i Haninge

14 februari 2019

För tredje året i rad arrangerade Haninge och Tyresö kommun den internationella skolkonferensen researchED som traditionsenligt hölls på Fredrika Bremergymnasiet. Den riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen lockar pedagoger, skolledare, tjänstemän, politiker och forskare från hela världen.

• Ny broschyr för dig som är vårdnadshavare

5 februari 2019

Vi vill ge din tonåring de bästa förutsättningarna, men behöver din hjälp! För att alla Haninges elever i gymnasieskolan ska stå väl rustade för framtiden vill vi ge dem den kunskap de behöver. För att lyckas behöver både vi i gymnasieskolan och du som vårdnadshavare ta ansvar.

• Öppet hus på våra gymnasieskolor

10 januari 2019

Nu är det dags för Öppet hus på Riksäpplets gymnasium och Fredrika Bremergymnasiet. Besök våra skolor och bekanta dig med lokalerna, träffa elever, skolledare, studie- och yrkesvägledare och elevhälsan. Varje gymnasieprogram visar upp det som är specifikt för det.

• Trygg trafikmiljö vid skolstart

9 januari 2019

Den här veckan börjar skolorna igen och fler barn och vuxna rör sig ute i trafiken. Tänk på att vara försiktiga och visa hänsyn mot varandra. Här finns några tips på hur vi alla kan hjälpa till att skapa en trygg trafikmiljö vid skolorna.

• Välkommen till skoldialog om tillgängliga lärmiljöer

12 november 2018

Kommunen bjuder in allmänheten till skoldialog den 26 november på temat Tillgängliga lärmiljöer för elever med funktionsnedsättning – och andra elever.

• Vinnare av pedagogiska priset 2018

19 september 2018

Under utbildningsförvaltningens strategidag den 13 september 2018 delades de pedagogiska priserna ut. Allmänheten har lämnat förslag till nomineringar i nio kategorier och juryn, bestående av förvaltningsledningen, har utsett vinnarna.

• Gymnasieskolorna och Centrum Vux har fått nya webbplatser

6 september 2018

Nu har kommunen lanserat nya webbplatser för Fredrika Bremergymnasiet, Riksäpplets gymnasium, Centrum Vux och sju grundskolor. De nya är mer enhetliga, tillgängliga och användbara än de tidigare – och bättre anpassade utefter målgruppernas behov.

• Skolan viktig när Haninge blir barnrättskommun

16 augusti 2018

Haninge kommun är en av fem utvalda kommuner i Sverige som medverkar i UNICEF:s pilotprojekt Barnrättskommun. Arbetet tar avstamp i FN:s barnkonvention som planeras bli svensk lag 2020. Hela kommunens organisation berörs, och förskole- och skolverksamheten är nu en av verksamheterna som lägger in en högre växel i arbetet.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}