Centrala nyheter

• Förlängd vårtermin för Haninges kommunala gymnasieskolor 2020

20 maj 2020

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har beslutat att förlänga vårterminen 2020 för de kommunala gymnasieskolorna med tre dagar, från den 9 juni till den 12 juni 2020.

• Inget traditionellt studentfirande med studentutspring i vår – beslutet kvarstår

8 maj 2020

Haninge kommun håller fast vid beslutet som togs den 16 april om att inte ordna traditionellt studentfirande med studentutspring våren 2020 för de kommunala gymnasieskolorna. Myndigheternas allmänna rekommendationer för att förhindra smittspridning innebär att det i dagsläget inte går att finna förutsättningar för studentutspring.

• Förlängt beslut om fjärr- eller distansundervisning på gymnasiet och Centrum Vux

29 april 2020

Kommundirektören har fattat förnyat beslut gällande fjärr- och distansundervisning på Haninge kommuns gymnasieskolor samt vuxenutbildning. Beslutet gäller till och med den 31 maj 2020. Beslutet komma att ändras eller förlängas vid behov.

• Påverkan på kommunens verksamheter

31 mars 2020

Haninge kommun arbetar med hanteringen av coronaviruset, bland annat med samverkan i regionen, samordnad kommunikation och med bemanningsplanering. Den här veckan går kommunen in i ett nytt läge, i och med att vi ser en påverkan på våra verksamheter.

• Kemilärare tillverkar egen handsprit

25 mars 2020

Efterfrågan på handsprit är stor. För att inte förråden ska sina inom den kommunala omsorgen samlades kemilärarna på Fredrika Bremergymnasiet för att tillverka egen handsprit.

• Distansundervisning på gymnasiet och Centrum Vux från 18 mars

17 mars 2020

Från och med onsdagen den 18 mars bedriver Haninge kommuns gymnasieskolor, Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet, samt vuxenutbildningen, Centrum Vux, distansundervisning. Därmed följer kommunen Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gavs den 17 mars.

• Om nya coronaviruset

17 mars 2020

Folkhälsomyndigheten bedömer att risknivån för spridning av det nya coronaviruset i Sverige fortsatt är mycket hög. Haninge kommun samverkar med ansvariga myndigheter och följer utvecklingen dagligen. Här hittar du information som rör Haninge kommun specifikt samt generell information om det nya coronaviruset från samverkande myndigheter.

• Välkommen till skoldialog om fysisk hälsa!

28 februari 2020

God och nyttig mat och fysisk aktivitet lägger grunden för en god skolgång. Torsdagen den 12 mars bjuder kommunen in dig till en skoldialog med inspirerande föreläsningar där förskolebarns och elevers fysiska hälsa står i fokus. Kom och lyssna och ställ frågor till våra experter!

• Water is life

13 januari 2020

På Dalarö skola har ett stort vattenprojekt dragit igång i samarbete med en skola i Frankrike. Det nya året kommer därför kantas av hållbarhetstänk, Östersjöprojekt och utbytesresor för Dalarös högstadieelever.

• Gymnasieelev i Haninge offer i flygkraschen

10 januari 2020

Med sorg har vi tagit emot information om att en elev på Fredrika Bremergymnasiet hör till offren i flygkraschen i Iran. Elevens klasskamrater och övriga elever på skolan är informerade och skolan flaggar på halv stång under fredagen. Eleven bodde i Tyresö.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}