Centrala nyheter

• Fredrika Bremergymnasiet certifieras som motorbranschcollege

19 januari 2021

Fredrika Bremergymnasiet erbjuder sedan ett antal år tillbaka Fordons- och transportprogrammet med fyra inriktningar. Nu blir programmet certifierat inom motorbranschcollege, en certifiering som sätter skolan på kartan, stärker kopplingen till näringslivet och breddar vägen för programmets elever och deras framtida möjligheter på arbetsmarknaden.

• Full distansundervisning på Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet

3 december 2020

I och med Folkhälsomyndigheten nya råd har Haninge kommun beslutat att ställa om till distansundervisning för gymnasieskolorna i kommunen. Från och med den 7 december rekommenderas alla gymnasieskolor bedriva undervisning helt på distans.

• Dags för digital gymnasiemässa

18 november 2020

Mellan den 19-21 november pågår den årliga Gymnasiemässan och i år är den helt digital. Mässan är till för dig som går i nian och ska välja gymnasium. Du träffar elever, lärare, rektorer och yrkes- och studievägledare och får hjälp att hitta rätt inriktning, program och skola för dig.

• Tryggare skolvägar inför skolstart

14 augusti 2020

Snart är sommarlovet över och skolorna öppnar igen den 19 augusti. Haninge kommun genomför en rad åtgärder för att höja trafiksäkerheten kring våra skolor. Du som förälder eller elev kan också bidra till tryggare skolvägar genom att gå eller cykla till skolan. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Fler erbjuds sommarundervisning

12 juni 2020

Under sommaren erbjuder kommunens grundskolor och gymnasieskolor i vanlig ordning extra undervisning för de elever som behöver.

• Beslutet om distansundervisning för gymnasiet och Centrum Vux upphör

10 juni 2020

Haninge kommun har beslutat att återgå till ordinarie undervisningsform på gymnasiet och Centrum Vux från den 15 juni 2020. Bakgrunden till beslutet är Folkhälsomyndighetens rekommendation om att distansundervisningen ska bedrivas till och med den 14 juni 2020.

• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• Haninge kommun nominerad i skolmatstävlingen White Guide Junior

2 juni 2020

Haninge kommun är nominerad till "Årets hållbara skolkommun" i tävlingen White Guide Junior. Runstensskolan, Brandbergsskolan och Svartbäcksskolan har också nominerats för sina skolmatsinsatser.

• Förlängd vårtermin för Haninges kommunala gymnasieskolor 2020

20 maj 2020

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har beslutat att förlänga vårterminen 2020 för de kommunala gymnasieskolorna med tre dagar, från den 9 juni till den 12 juni 2020.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}